FAMISTA TRADING

Khamis, 13 Januari 2011

Assalamualaikum,

Gambar hiasan...

Perabot bilik pengantin Zil dah pun sampai rumah hari ni.. Awal kan Zil suruh hantar perabut.. Actually, Zil dah booking 2 bulan lepas dan minta hantar pada pertengahan bulan February ni… Tapi En Tunang suruh Zil minta percepatkan penghantaran perabot tu ke bulan Januari… Dia kata, biarlah kita settle awal, nanti taklah terburu sangat..


Zil beli perabot ni di Famista Trading kat Klang.. Harga kat kedai perabut ni memang murah berbanding kedai perabot lain.. Knp zil ckp mcm tu, sebab Zil dah pernah survey dari kedai2 perabot lain. Dan harga memang jauh lebih murah.. bukan beza 100, 200 tau.. beza dalam RM1000.. siapa nak bagi kita duit BANYAK tu.. dan lagi, harga yg tertera kat majalah pengantin tu, sbnarnya kita boleh tawarrrrr lagi…


Ok, Zil nk cite lagi pasal FAMISTA TRADING ni… Selain dari perabot mereka yg murah tapi berkualiti, cadar mereka juga murah tau… Zil pun terkejut.. pernah Zil survey cadar kat Nilai. Harga kat nilai mereka buka RM600++.. dok tawar menawar, susah tul.. akhirnya mereka bagilah harga RM500 dengan Zil… TAPI zil tak nak beli pulak.. nak pk dulu… Jahat kan Zil ni.. lepas tawar tak nak beli… cian orang tu… kembali balik pada Famista ni, masa dok survey perabot kat Famista ni, Zil ternampak cadar yg sama Zil tawar kat Nilai. Zil tanyalah pada akak tu, akak tu jawab RM350 ke RM320 (dah lupa pulak brapa, tp 300++ la)… ha, banyakkan beza.. tu belum tawar lagi tu… Tp Zil tak amik cadar tu la… Zil amik cadar lain tapi harga lagi mahal sikit coz Zil nk pilih cadar yg leh pakai hari2… cadar zil beli ni RM500 je.. Zil survey mana2 cadar tu memang takkan dpt dengan harga tu.. tak tahulah kawn2 ada yg dpt lagi murah dari Zil kan.. utk katil dan cadar tu akan zil tunjukkan selepas Zil kahwin.. tak surprise la pulak nanti…


Ops lupa nak bagi tau, cadar yang zil beli tu adalah cadar quilting bersulam dan selimut berzip. Murahkan, harganya hanya RM500 je... kpd b2b tu apa lagi, pergilah serbu Famista tu... hehehe....

6 comments:

mIss eyna berkata...

hye kak..
harga set katil dkt situ murah2 ke?

mIss eyna berkata...

kak,harga utk set katil bilik murah2 ke kt sane?

ZiL berkata...

aa.. murah2.. kawan akak hari tu pun beli kat situ yg set mawi (perabut ala2 english warna putih) dan tilam poket spring hanya RM2900 sahaja.. tempat lain set mawi tu RM4000 tak termasuk tilam..

mIss eyna berkata...

ada x harga rm1500 tok 1set ??hehe

ZiL berkata...

ada kot.. cubalah try call tanya dulu.. kang nanti pergi, tak da pulak.. jauh tu..

aini NOOR berkata...

Blh bagi alamat kedai x

 
CINTA WAN - ZIL. Design by Pocket