DIVIDER ATAU PENGHADANG RUANG

Ahad, 21 Oktober 2012

As salam semua.
Hari ni zil nak berkongsi penghadang ruang antara living hall & dining hall.

semenjak beli rumah ni, zil rasa tak sabar2 nak deko atau buat renovation rumah zil. walaupun rumah yg zil beli tu dah complete siap dgn plaster siling, tp zil masih nak buat sedikit renovation kat rumah tu.


rumah zil ni dah ada dinding pemisah antara ruang tamu dan dining hall.. Tapi zil tak suka. sbb rumah yg kami beli ni kecil. Jadi zil nak nampak rumah kami ni luas. Zil nak tebuk pendinding pemisah tu. Zil inginkan concept open kitchen dalam rumah zil tp zil tak naklah terlalu open sangat. Jadi bermacam idea zil cari.


Gambar2 ni zil dah lupa zil dpt kat blogs mana.. minta maaf dan minta copy ya..

 zil suka sangat idea ni.. bila zil tunjuk kat ayah zil, kos dia taklah besar mana dan masih di bawah budget zil.

 cantikkan.. suka sangat.. dah tunjuk ngan hubby nak mcm ni.. mak mertua lak suruh tambah lagi lampu kat atas tiang tu biar nampak lagi cantik.. tp zil rasa mcm ni je pun dah cantik.

 divider spt ni, zil serahkan pada family zil utk buat... mereka kata mereka boleh buat.. maklumla family zil memang buat renovation rumah org.

 zil kurang berminat dengan tirai mcm ni.. zil rasa rimas la pulak.. 

 mcm ni pun ok gak.. tp mcm ni dah biasa.. Zil pernah survey quotation utk divider mcm ni.. hnya simple mcm ni je dah beribu.. lagi banyak tiang nak letak. lagi mahal..

 mcm ni pun ok juga.. 

yg ni pun zil minat.. tp rasanya mesti mahal nak wat divider mcm ni ..


 lawa kan..  mungkin zil leh survey harga untuk divider mcm ni.. 

divider ni pun ok gak.. tp kayu2 je.. kayu2 je pun harga 2000-3000 ni.. ataupun mungkin lebih.
letal langsir mcm ni pun boleh juga..

oklah.. zil nak sambung kerja lagi.. dada..

1 comments:

Linda Yusoff berkata...

i tgh google penghadang ruang. n jumpa blog u. =)

 
CINTA WAN - ZIL. Design by Pocket