REVIEW - SOLEMNIZATION

Ahad, 3 Julai 2011



Salam semua,
Walaupun dah basi, zil nak juga review pasal akad nikah zil ni.. geram tau masa nak pergi akad nikah pagi tu.. mana taknya, zil memang mengimpikan masa akad nikah tu ramai yg datang.


TAPI...
sikit je yg dtg.. nak tau tak, zil dah remind family supaya ikut sama masa nak gi nikah tu.. nak meriahkanla kononnya.. nak mereka ada masa tu.. boleh tu, bila zil dah siap bermakeup, semua orang yg patut ikut zil tak siap lagi... mereka sibuk di dapur...
Jadi...
Kami hanya pergi 7 orang sahaja dari pihak zil (mak, ayah, zil, my bff, my cousin, my uncle and my auntie)... sedihkan..
Zil, my mom and my bff..

Dan lagi.... Zil pergi ke masjid naik teksi ok.. bukan naik kereta yg cantik2 tu.. sebab, masa tu, kereta zil parking jauh dari rumah zil.. memang tak da terfikir kereta apa yg akan zil naik nanti bila nak ke masjid. dan time tu juga baru nak cari.. boleh??? teksi tu kepunyaan bapa saudara zil yg ikut sekali ke masjid.. my auntie pula dah ke masjid terlebih dahulu dengan kreta waja dia.. zil??? memang rasa bengang la.. TP nasib baik teringat segala pesanan b2b yg kata kita kena sentiasa senyum walaupun apa2 yg terjadi.. Syukur sangat2, memang betul pun.. tengok gambar, tak da cacat celanya bagi zil.. semuanya cantik.. dengan muka zil yg sentiasa senyum je.. (angkat bakul sendirila kan..) ingat tu.. sentiasa senyum walau apa2 pun terjadi..sebab kita takkan tau bila kameraman tu nak snap gambar kita... hihihi...
tak ramai kan?? sedih je.. tp muka tetap senyum... yes.. kena senyum..

my hubby..
tengok inai hubby zil.. merah dia cantik.. inai kat tangan zil tak cantik.. nampak pelik.. hitam lak tu.. padahal guna jenis inai yg sama.. mungkin ikut darah kot.

Zil pilih waktu nikah pada pukul 11pagi.. SEBAB..
1.) bila dah habis akad nikah tu, kita semua yg hadir masa tu leh terus makan tengah hari sekali di rumah zil.. betul tak..

2.) orang yg hadir masa tu tak da lah nak terburu2 utk melalukan solat dzuhur..

3.) Zil memang plan nak buat sesi outdoor utk gambar dan shoot video selepas akad nikah. (sebab dah plan nak buat 2 sesi oudoor, 1 lps akad nikah, dan 1sesi lagi lepas sanding). utk sesi outdoor lepas nikah ni nak gambar jenis candid je.. utk sesi outdoor lepas sanding lak terpulang pada kameraman. nak gaya model pun boleh. hihihi...

4.) malam lpas nikah tu ada majlis malam berinai pula.. ada pertandingan karaoke kat rumah zil.. memang ramai yg hadir masa tu.. meriah sangat.. tak caya.. tengokla gambar kat bawah ni.. dan lagi mlm berinai zil ada 6pasang baju kena pakai..
ramai tak?? karaoke malam tu habis kul 12 lebih.. zil betul2 dah mengantuk sangat masa tu.. lepas je sesi tangkap gambar mlm tu, zil kena berikan hadiah kepada pemenang pulak.. pentas di bawah ni la yg disediakan utk sesi karaoke.. supaya senang penontong utk melihat pertandingan ni..

so, jadual memang padatkan.. sebab tu zil pilih pagi pukul 11 pagi utk akad nikah...

cuba perhatikan tudung yg zil pakai masa akad nikah dan sesi outdoor.. tudung yg sama kan.. tapi cara yg berbeza.. 2 in 1.. masa akad zil guna cara melintang, cara sopan.. menutup di bahagian depan... masa outdoor zil pakai cara menegak pula.. jadi nampak la labuh sampai menyapu sampah.. hihihi..

perasan tak, masa akad nikah suami zil pakai specs mata, tapi masa outdoor tak pakai.. mana lagi hensom??? hihihihi... dua2 hensom.. siapa lagi nak puji suami sendiri kan... yg sunglass tu zil hadiahkan utk suami.. memang zil suruh bawa masa sesi outdoor.. tp nampak mcm org buta pulak ya bila dalam gambar... apa2 pun suami zil tetap hensom di mata zil.. suami sendiri, kenalah kita puji.. betul tak???


tengok gambar2 candid zil.. main cubit hidung, main kejar2.. zil sukaa sangat.. nampak yg kami ni happy sangat masa tu.. bahagia sangat kan...

5 comments:

~ NANA ~ berkata...

lamanya zil x update blog...hehe

btw sgt suka style tudung u :)

Mummy berkata...

Senyum itu mesti esp dah bergelar suami isteri...bukan stakat depan kamera jer...heheh..biar hb tgk kiter sentiasa mendamaikan hati jer...kalo boleh lemparkan senyuman paling manis bila berdepan ngan suami....

ZiL berkata...

Kak.. TQ dgn nasihat akak.. yup, kita mesti senyum kan.. senyum tu salah satu ubat.. betul tak...
Nana.. TQ.. aa.. zil tak da masa nak update blog...

fitria berkata...

ramainye zil.. dah mcm konsert AF dah.. mesti meriah kan.. beznye..

Bila Ku Kata Cinta... berkata...

samelah kite zil..dee nikah ramai tak ikut..wat kat mesjid...yg len duk merewang kat umah d... malam berinai takde karaoke..

nway..best bndung???

 
CINTA WAN - ZIL. Design by Pocket