CONTACT LENS

Rabu, 16 Februari 2011

Assalamualaikum w.b.t dan selamat sejahtera...

Seperti yg kawan2 tau, Zil ni memang rabun... untuk kahwin, mak andam Zil suggestkan utk pakai contact lens jenama Fresh Look. Tak tahulah kenapa mak andam Zil suka jenama tu.. katanya Fresh look nampak cantik dalam gambar.. Tapi kan zil suka yg big eyes.. nampak mata lagi besar.. ramai yg suggest suruh pakai big eyes.. confius2.. tak tahu nak beli yg mana satu..

Disebabkan terlalu lama memikir, contact lens utk degree mcm Zil ni dah pun sold out.. pergila ke mana2 kedai dah sold out.. Uwaaa.. rasa nak nangis je tau... Zil suka Blin Con.. cantik je Zil pakai dan lagi leh guna 3 bulan.. jimat la sikit kan.. fresh look 1 month je.. lebih2 lagi Zil ni pengantin budget kan.. Tapi Blincon nak order 1 month baru dapat.. mana sempat.. wedding Zil pula tak sampai sebulan lagi kan...

Disebabkan Zil ni tiada pengalaman memakai contact lens, agak sukar la Zil nak guna.. dan dua kali masuk kedai 2 kali tu juga Zil nak try pakai sampel.. tp, orang kedai jugalah yg kena pakaikan utk Zil.. lama tau adala lebih setengah jam... sebab zil ni takut2 je.. sampaikan mata dah merah dan meleleh air mata.. macam orang baru lepas nangis je.. En tunang dah bebel2 kata tak yahla pakai contact lens. Cian katanya tengok Zil pakai bukan main susah..Tp Zil degil nak gak pakai. Tp Blincon yg zil nak tak da stock dah.. kalau Blincon tak dapat cari gak.. terpaksala Zil order Fresh look. Fresh look tunggu 2-3 hari je dah leh dpt.. Pujuk2 la En Tunang nak gak pakai contact lens.. Bukan pa, Zil ni kan rabun.. kalau tak pakai nanti, Zil tak cam kawan2 Zil yg datang nanti.. hehehe.. kecian pulak mereka penat2 datang Zil tak cam pula kan.. (ayat utk memujuk En Tunang je ni).. Akhirnya En Tunang beri juga kebenaran.. Yahooo.. suka sangat..

Hari ni kan.. singgah blogs Jaja.. ternampakla enty tentang contact lens kat blogs dia.. suka sangat.. settle masalah Zil...TQ Jaja.. Zil pun terusla order contact lens yg Big Eyes.. tp bukan jenama fresh look dan bukan jenama Blincon.. tp Zil tak pernah pula jumpa jenama ni kat kedai cermin mata.. mudah2an ok la kan.. lagipun murah tau.. Zil beli 2 pair RM65 only termasuk postage.. murah kan. sebenarnya 1 pair utk Zil dan 1 pair tu kawan punya.. beli 1 RM35. so, kita orang share la. jimat2.. dan lagi, 1 pair boleh lain2 power tau.. lagi2 Zil ni sebelah power lain, dan sebelah power lain.. so, dah leh jimat beli contact lens ni. if Zil beli Blincon dan Fresh look, Zil kena beli 2 pair dan lagi harga tentulah mahal. 1pair RM50 ke atas.. dan keistimewaannya lagi contact lens yg zil beli ni 1 year disposal. tp recommend use 3-5month.. oklah kan.. murah2.. terus grab. hihihi.. kepada kawan2 yang nak beli tu leh la beli kat sini..
K.. tatata.. Tunggukan entry selanjuktnya ya..

2 comments:

Syazlan Jazmi berkata...

zil kawin jangan kedekut.. kenduri kena seronok tau..jangan dok kira budget sangat nanti menyesal...

ZiL berkata...

NAK PAKAI CONTACT LENS PN DKT 1 JAM,BUANG MASA JE,.UWEK

 
CINTA WAN - ZIL. Design by Pocket