TAK TAHU NAK LETAK TAJUK APA... LAYAN JE LA....

Khamis, 14 April 2011

Assalamualaikum semua...
Pa khabar? diharap semua kawan2 yg membaca blogs zil ni dalam keadaan sihat walafiat... Entry kali ni zil hanya nak luahkan perasaan yg dah lama berbuku dihati zil.. cewah.. ayat tak leh tahan... hmmm.... Zil tau kekadang ada orang yg tak suka dengan pa yg kita cerita tentang preparation kahwin kita... tak suka tp tetap juga baca blogs zil ni kan....

Zil suka sangat2 baca blogs b2b dalam membuat preparation wedding.. mcm2 DIY. dulu Zil tak berani nak komen blogs2 yg zil singgah... tp skrg, smkin berani nak komen... hihihi... Zil suka.. tiap hari mesti buka blogs hanya utk melihat status terkini b2b dan ex b2b.. walaupun wedding zil dah lepas.. tp Zil tetap suka singgah blogs2 mereka ni.. rasa nak wat semula je... hua2... tapi tak pernah zil nak mengutuk2 mereka.. Tapi Zil salute ngan b2b2 semua... dengan idea2 kreatif mereka ni.. tanpa mereka, zil sendiri tak tahu nak wat wedding zil mcm mn...
layan gambar pelamin zil.. zil bangga ngan family zil sebab berjaya menghasilkan pelamin yg indah ini.. zil suka sangat dengan hasil family zil..

Dalam diam2 ada gak silent reader yg baca blogs zil ni, mengutuk2 belakang Zil.. Zil tau.. jangan ingat Zil tak tahu.. maaflah kalau ada yg tak suka dengan blogs zil.. zil tau, walaupun tak suka tapi tetap nak baca juga kan... hihihih.. bacalah.. zil tak marah pun.. tp janganlah nak kutuk2 pulak.... biasalah pa yg zil kita rancangkan tak semestinya sempurna.. pasti ada cacat celanya.... Apa yg zil ceritakan dalam blogs ni, bukan zil sengaja nak reka2 cerita zil.. apa yg zil cerita, memang zil akan buat.. cuma lari sedikit saja.. Zil pun tak sangka da gak orang kg zil yg baca blogs zil ni, lepas tu kutuk2 zil.. jika tak suka, takyahla baca... dan pa yg zil rancangkan utk wedding zil bukan zil nak menunjuk kat orang kg, dan bukan zil nak wat lain dari yg lain dengan orang kg.. tp zil nak wat utk kepuasan diri sendiri.. jika kita boleh buat.. pa salahnya kan... kahwin sekali je seumur hidup... jd pasti kita akan wat yg terbaik kan... tulah yg ingin zil lakukan.. tp ada pulak yg mengata zil ni nak menunjuk2... sorry ya.. zil bukan nak menunjuk2... dan lagi, pa yg zil buat ni kosnya taklah semewah spt yg dianggap.. jika nak kata, kos zil sama je ngan kos orang2 kg kat rumah zil ni....

Yang amat zil sedihkan sekali, ada yg datang majlis zil mcm tak ikhlas je.. if tak ikhlas, tak yahla datang.. lepas tu dtg siap ckp yg dia tak nak bagi hadiah kat zil sebab mulut zil ni jahat (*zil pun tak harapkan hadiah dari si dia, lagipun banyak dah zil dpat hadiah).. terasa pula yg zil ni jahat sangat..sampai ada yg benci sangat ngan zil.. lpas tu siap ckp lagi yg dia hanya bagi rm5 je kat mak bapak zil sebab mak bapak zil kaya.. wahahahaha... kaya ke???? Zil minta maaf jika zil ada salah.. Bila dengar ada yg bercakap mcm tu, tak sedap hati pula...

ex kawan2 SPP PMM.. rindu ngan diorang2 ni....

Walaupun tak ramai kawan, tp alhamdulillah zil banyak terima hadiah dari kawan2.. memang tak disangkakan.. dan lagi, zil pun tak sangka ramai kawan2 yg datang.. ada yg yg sanggup datang dari kedah, penang, pahang, melaka & sabah semata2 nak tengok zil kahwin.. I love u all.. terima kasih sangat2.. terharu tau.. ada pula yg dah 8tahun tak berjumpa, datang masa majlis zil.. memang terharu sangat.. tp sedih tak dapat nak layan sangat...

Sebelum zil akhiri entry ni, kita layan dulu sedikit gambar kahwin zil.. ni gambar zil amik dari fb kawan2 zil yg hadir masa tu... gambar dari OP tak siap lagi...





ni dia pintu gerbang yg dibina sendiri oleh family zil.. ingat tak entry pintu gerbang yg dulu zil pernah postkan kan.. leh tengok kat sini.. menjadi juga pintu gerbang ni.. mula takut gak takut family tak tahu nak buat.....yelah, family zil bukan bridal.. mereka tak pernah buat benda2 mcm ni.. pa lagi pelamin.. ni first time diorang buat.. mula tu zil tak terfikir nak wat combination color mcm ni.. zil dah beli kain putih je.. tp family zil tak guna pula.. mereka pinjam ngan orang canopy..mereka ikut tema color zil.. tengoklah kosnya zero.. berbaloi2 kan.. kain yg zil beli tu diguna utk stage pula...


Nilah dia 2orang pengapit zil.. kedua2 mereka ni adalah adik sepupu zil... nampak tak stage zil tu..kain putih yg berkedut2.. mula tu pelamin ni tak da nak buatt stage mcm tu.. hanyalah carpet kosong je.. disebabkan kain putih yg zil belikan utk pintu gerbang tak terguna.. zil suruhla family zil buat seperti ini.. cantikkan... kreatif juga family zil ni kan.... pelamin ni juga dah digunakan oleh salah sorang kawan zil.. tp kawan zil buat lain sikit dari zil..ni dia pelamin kawan zil tu.. mlm selepas kahwin, kawan zil ni dok sibuk mesej gi tau dah jatuh cinta dengan pelamin zil.. dia nak sangat guna pelamin ni... zil bagilah dia guna.. lagipun zil tak tahu nak wat pa kat pelamin ni.. nak pecah, sayang pula kan... kawan zil ni pandai.. malam berinai, dia buat sebiji mcm zil.. siang masa sanding dia ubah jadi mcm ni... maklumla, dia kan keja designer... mestilah kreatifkan...

k.. cukup takat ni je.. nanti zil update lagi bila dah dapat gambar dari OP zil... *huh.. lambatnya gambar dan video zil ni nak siap..


7 comments:

~ NANA ~ berkata...

siyes pelamin tu sgt SUPERB! boley lawan ari wedding couture dah ni...kekeke

eh2, kalo nk sewa area johor brp ek??? ingt nk sewa la utk majlis bertandang nnti...ngeeee

kalo boley sewa email i okey...hanna_pisces@yahoo.com

*nangis elyana tgk pelamin ni :P

~ NANA ~ berkata...

knp i mcm xley reply email u ek?

nida-razak berkata...

waa...cantik la pelamin zil...ur family buat tu pakai ap ek?

ZiL berkata...

TQ Nida... family zil guna kayu...slepas tu mereka plaster spaya lebih halus dan licin pelamin tu, taklah nampak mcm kayu.. then cat color putih....

nida-razak berkata...

waaa...kreatifnya...bgus la...bole dapat pelamin idaman walaupon dgn kos yg xtinggi kan...best2...kreatif family zil.. =)

Mummy berkata...

biasa lar zil..manusia nih macam2 ragam..ada yg depan kiter baik, blakang kutuk2...dan ada yg jujur...abaikan ajer org macam tu..anggap jer yg dia dengki..apa2 benda yg dia kutuk tu kiter just cakap "Alhamdulillah...terima kasih...kutuk lar lagi kalo tak segan"
macamana kehidupan sejak bergelar isteri nih? semoga berbahagia slalu...

ZiL berkata...

Kak. tulah kak.. sedih je bila zil dengar diorang kutuk zil.. kehidupan zil lepas kahwin mcm nilah.. mcm org bujang semula.. suami kat perak.. zil kat kl.. hihi.. jumpa setiap hujung minggu je...

 
CINTA WAN - ZIL. Design by Pocket