SHOPPING RAYA

Isnin, 15 Ogos 2011

Assalamualaikum dan salam sejahtera kawan2..

Di pagi yg ceria ni dgn wajah yg ceria.. ecece... dah lebih setengah bulan umat islam berpuasa... mudah2an puasa kita diterima.. kawan2 dah beli baju raya belum?? spt yg zil cite pd entry sebelumnya, zil masih belum beli baju raya.. tp zil sibuk bershoping online.. hihihi.. tak da masanak pergi shoping complex..

Zil suka bulan puasa ni sebab zil dapat jalankan tanggungjawab zil sebagai seorang isteri.. zil sediakan mknn berbuka puasa utk suami, mknn utk sahur.. pkul 4 pg zil dah bangun utk masak.. mengantuklah juga.. tp kenalah paksa juga.. utk dapatkan pahala.. hihihi... tp seronok bila suami makan dengan lahapnya..

aik.. tajuk shopping raya.. ni dah masuk cita lain.. zil selalu mcm ni kan.. oklah... zil ni kata je tak da duit hari tu.. tp banyak pula zil berbelanja bulan puasa ni.. seminggu zil beli barang2 dapur habis dekat RM200.. taktahu apa yg zil beli ni ek..

last saturday, zil dan hubby gi giacomo.. waa.. banyak tau promosi kat giacomo.. potongan sehingga 60%.. banyak juga zil beli.. tapi zil tak beli set pinggan mangkuk.. sebab dah banyak.. skrg ni zil suka shopping barang2 rumah.. antaranya...

set pisau, mangkuk membakar yg mcm jenama pyrex tu.. boleh la nanti zil nak stim ayam ke... lagi, zil beli periuk masak atas dapur spt di bawah ni.. alat penyukat dalam ml brand marinex dan banyak lagi.. keseluruhan habis dalam RM500.. itu semua dah semestinya duit suami zil.. zil mn ada duit.. maklumla gomen kan dpt bonus... hihihi.. so, minta la sikit utk budget barang2 dapur..
ni hanyalah gambar hiasan je..

lepas je balik dari giacomo terus gi jusco.. cari pinggan jenis dinner plate.. hubby zil suka mkn atas pinggan yg besar.. tapi tak nak rata.. nak ada lengkung sikit.. kat giacomo kebanyakannya rata je.. bila buh kuah.. habislah tumpah nanti kan.. sib baik kat jusco ada.. beli la sedozen.. tp harga lagi mahal dari giacomo walaupun dah ada 10% diskaun.. sambil2 tu tengok2la barang2 lain.. zil berkenan betul dengan periuk seperti ni.. teringin nak beli... nanti2 ada duit lebih zil nak kumpul periuk mcm ni.. cantik je kan bila memasak atas dapur, kita boleh tengok isi dalam periuk tanpa membuka penutup... vision brands..

selain beli barang2 dapur, zil shopping online beg pula.. hubby zil nak belanja katanya.. 2 pasang baju, 2 beg dan 2 kasut.. seronoknye... zil baru beli 1 beg je.. itupun online... Zil nak gi beli 2 lg kat sogo/bukit bintang/pavilion.. dah dapat lampu hijau.. harus digunakan sepenuhnya... TQ dan syg sgt2 kat my hubby...
ni dia beg yg zil beli online.. cantik tak? zil suka tengok beg2 kat FND Conoco.. nak beli yg 100% original cian ngan hubby nanti.. hihihihi.. yg ni pun dah kira ok.. Grade AA.

skrg ni tengah survey online baju pulak.. cantik tak baju ni?? hubby zil suruh zil pakai jubah... so, ok tak baju ni?? berkenan sangat ni.
*hubby zil suka zil pakai baju dress mcm maxi.. geram katanya bila tengok zil pakai baju mcm tu.. skrg ni hubby suruh zil pakai dress je.. tak yah pakai jeans lagi.. TAPI masa honeymoon hari tu zil dah beli suar jeans levis ori 2pasang... so??? takkan nak simpan je..

2 comments:

~ NANA ~ berkata...

ya ampun zil! byknye u shopping dkt2 nk raya ni...hehe

sifu im berkata...

pompuan suka shoping haha

 
CINTA WAN - ZIL. Design by Pocket